Mytyl Brasschaat

Met de opbrengst van de F-Day helpt Rotary Heideland de droom van een groep kinesitherapeuten van het Multifunctioneel Centrum Mytyl te Brasschaat (http://www.mytyl.be) waar maken: de aanschaf van een Innowalk Pro- toestel voor kinderen met een motorische beperking (kleuter- en lagere school).


MFC Mytyl werkt samen met de Leerexpert Dullingen met het oog op de integrale ontwikkeling van kinderen met een motorische beperking. Vele van deze kinderen leiden een leven in een rolstoel. Leren rechtop staan en stap voor stap opnieuw leren bewegen vormen een grote uitdaging voor de kinderen en voor het team van kinesitherapeuten dat hen begeleidt.


De ‘Innowalk Pro’ kan hierbij een enorme meerwaarde betekenen. Dit toestel voor klinische revalidatie kan de patiënt rechtop laten staan en leren bewegen in een stappatroon. Deze behandeling op maat heeft een zeer gunstig effect op de motorische ontwikkeling en op het mentale welbevinden van de kinderen.

titel-mpi.gif

Het Huis

Het Huis organiseert contacten tussen ouders, grootouders en hun kinderen.

Deze kinderen zijn dikwijls de dupe van een zogenaamde “(v)echtscheiding”, waarbij het contact tussen de ouders onderling dermate is verstoord dat het noodzakelijk is een onafhankelijke en veilige plek te bieden waar het contact hersteld kan worden.

Het Huis is er op de eerste plaats voor het kind. Het is een veilige plek waar het kind kan spelen, praten en zichzelf zijn. Er is een prettige, familiale sfeer. Voor de ouders is het geruststellend om te weten dat er altijd iemand aanwezig is.

 

U-turn

Project U/TURN vzw wil mensen met een beperking laten inzien dat een beperking geen beperking van het leven mag vormen.

 

Hoe doen we dat?
Door avontuurlijke en back to basics activiteiten te organiseren in binnen- en buiteland.
Geen hulpmiddelen, geen aangepast vervoer, geen toegankelijk verblijfplaatsen wel een tentje in de vrije natuur.
 
Dingen doen die je niet meer mogelijk achtte, geeft je een mentale boost. Na de beklimming van een vulkaan in Nicaragua, is de bus nemen in België plots geen probleem meer. 

 De groepen zijn zodanig samengesteld dat iedereen elkaar kan en moet helpen. De slechtziende deelnemer duwt de persoon in de rolstoel en de rolstoelgebruiker wordt de ogen van de slechtziende deelnemer. Avontuur, teamspirit en back to basics zijn de tools om deze mensen te helpen met de ACCEPTATIE van hun handicap, hun REVALIDATIE en uiteindelijk hun (HER)INTEGRATIE in de maatschappij.

Zorgboerderij Meander

Zorgboerderij Meander, onderdeel van Rotonde vzw, is gelegen in Kapellen en biedt zinvolle dagbesteding voor mensen met een beperking.

Zinvolle dagbesteding: Op Meander kan je terecht voor dagondersteuning en individuele ondersteuning met focus op arbeid, beleving, educatie, recreatie en therapeutisch paardrijden.

Mensen met een beperking: Het aanbod is gericht op volwassenen met een zorgvraag maar ook kinderen, jongeren, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en vrijwilligers kunnen op Meander deelnemen aan allerlei activiteiten en evenementen.

Rotary Heideland wil zich graag, samen met de sponsoren en met alle bezoekers van onze F-Day, inzetten voor deze goede doelen.

het huis.jpg
meander.png
u-turn.png